Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζονται οι πολυσχιδής δράσεις των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης "ΟΑΣΙΣ"

Τη Δευτέρα, 16-2-2015, πραγματοποιήθηκε το β' μέρος της βιωματικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς β/βάθμιας με θέμα " Διαπροσωπικές - Διαφυλικές σχέσεις". Το πρόγραμμα , που εκπονείται σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης και την επιστημονική ευθύνη της ψυχολόγου και επιστημονικά υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης "ΟΑΣΙΣ' κας Κων. Γρέδη, έχει ως στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 18 εκπαιδευτικοί από 10 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας.
Την Τρίτη, 17-2-2015, το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης "ΟΑΣΙΣ" κα Φ. Καραγκιόζη μαζί με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β/βάθμιας εκπαίδευσης κα Σ. Ευθυμιάδου επισκέφθηκαν το 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών και συνάντησαν τους μαθητές της Α' Λυκείου, τους οποίους ενημέρωσαν για τους κινδύνους από το Διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας τους. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος "Ο φυσικός και αφύσικος κόσμος του Διαδικτύου", την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει το Κέντρο Πρόληψης.
Το απόγευμα της  ίδιας μέρας, 17-2-2015, στις 17.00 - 20.30, πραγματοποιήθηκε το β' μέρος της βιωματικής εκπαίδευσης για δασκάλους Π/ βάθμιας εκπαίδευσης με θέμα : "Κάπνισμα; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ'. Το πρόγραμμα, την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κα Φ. Καραγκιόζη, απευθύνεται σε μαθητές Δ' - Στ' τάξης και έχει ως στόχο την πρόληψη του καπνίσματος. Συμμετέχουν 9 δάσκαλοι  από 7 σχολεία του Νομού μας.
Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν την Πέμπτη, 19-2-2015, επίσκεψη στο 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών και στους μαθητές της Α' Λυκείου, με τους οποίους θα γίνει βιωματικό εργαστήριο από το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κα Καλ. Δεμιρτζή. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος " Δρόμος χωρίς εξαρτήσεις" , την ευθύνη του οποίου έχει η κα Καλ. Δεμιρτζή.
Τέλος, την Παρασκευή, 20-2-2015, το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κα Φ. Καραγκιόζη με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β/βάθμιας κα Ευθυμιάδου θα επισκεφθούν το ΕΠΑΛ Ηράκλειας, όπου θα κάνουν ένα βιωματικό εργαστήρι με τους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος "Ο φυσικός και αφύσικος κόσμος του Διαδικτύου" και στόχο την ενημέρωσή τους για τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους προστασίας τους.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου