Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

«Η βιωματική μάθηση στην εφαρμογή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δεξιότητες»

Εχθές, 8-12-2016, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Σερρών & το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Σερρών - «ΟΑΣΙΣ» πραγματοποίησαν το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Η βιωματική μάθηση στην εφαρμογή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δεξιότητες».
Οι συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί εκπαιδεύτηκαν στην εφαρμογή της βιωματικής μάθησης στα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας και συγκεκριμένα στα προγράμματα που πραγματεύονται την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους νέους. Μέσω της προσομοίωσης εικονικών επιχειρήσεων έγινε προσπάθεια για κατανόηση της έννοιας της βιωματικής μάθησης, των πλεονεκτημάτων που αυτή φέρει ως εκπαιδευτική μέθοδος αλλά και των δεξιοτήτων του χρειάζεται να έχει ο συντονιστής ομάδας.
Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμμετείχαν  στο εργαστήριο οι οποίοι με τη διάθεση, τη δημιουργικότητα, τη γνώση και το κέφι τους κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να εισέλθουν στην ουσία της βιωματικής μάθησης.

Φυσικά χαιρόμαστε πολύ για τη δημιουργική συνεργασία που είχαμε για άλλη μια φορά με το ΚΕ.ΣΥ.Π. & τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου