Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία στους γονείς του 2ου Δημοτικού Νιγρίτας

Στα πλαίσιο των δράσεων του, στέλεχος του Κ.Π. "ΟΑΣΙΣ" συμμετείχε την Πέμπτη. 18/12/2014, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ενδοσχολική Βία: Ο ρόλος των γονέων" που πραγματοποίησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας, μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα του Διευθυντή, κ. Φοινικιανάκη.
Την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος γονέων, γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Έναρξη Ομάδας Γονέων

Έναρξη «Ομάδας Γονέων»

Στο Κέντρο Πρόληψης «Όασις» την Τετάρτη 17-12-2014 και ώρα 18.00 – 19.30 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια νέα «Ομάδα Γονέων»
Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί συνέχεια μίας εκ των ομάδων που λειτούργησαν το πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι γονείς θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε θέματα που άπτονται των σχέσεων τους με τα παιδιά τους. Στο φετινό κύκλο των 7 συναντήσεων θα διαπραγματευτούμε κυρίως θέματα σχετικά με τα τρέχοντα συναισθήματα των γονιών και το πώς αυτά επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών και της υπόλοιπης οικογένειας. Η ομάδα θα λειτουργήσει με βιωματικό τρόπο.

"Κατανόηση & Εξοικείωση με την ενεργητική ακρόαση"

Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ & ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ»
Την Πέμπτη 11-12-2014 και ώρα 14.00 – 15.00 πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «Οασις» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ & ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Β΄/θμιας Διεύθυνσης Σερρών και την υπεύθυνη σε αυτόν κ.α. Παλάζη Χρυσάνθη.

"Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης" - Βιωματικό σεμινάριο

Τα στελέχη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης "ΟΑΣΙΣ" θα πραγματοποιήσουν στις 16 & 17 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 - 17:00, βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης", το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δράσεις Κ.Π. "ΟΑΣΙΣ" Δεκεμβρίου

                                         Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της                                                                    Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΑΣΙΣ» Π.Ε.
Σερρών στα πλαίσια των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του, σας ενημερώνει για τις δράσεις των επόμενων 2 εβδομάδων, με την συνέχιση της Ομάδας γονέων στο χώρο του Κέντρου, με βραχείες παρεμβάσεις σε σχολεία (Δημοτικά. Γυμνάσια, Λύκεια) της πόλης και της περιφέρειας, με βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και με ομιλίες σε γονείς, έπειτα από αιτήματα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Πιο αναλυτικά:

Κάπνισμα; Όχι εμείς!

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "ΟΑΣΙΣ" Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, οργάνωσε και υλοποίησε στις 9/12/2014 και ώρα 16:30 έως 20:30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Κάπνισμα; Όχι εμείς!".

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: Διαμεσολάβηση συνομήλικων στο χώρο του σχολείου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "ΟΑΣΙΣ" Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, οργάνωσε και υλοποίησε στις 2/12/2014 και ώρα 16:30 έως 20:30 στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Διαμεσολάβηση συνομηλίκων (peer mediation) για την επίλυση συγκρούσεων στο σχολείο".

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids

Αισιόδοξα μηνύματα για την τιθάσευση του ιού εκπέμπει η "UNAIDS", η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS, που τονίζει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2030». Το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα που αποτρέπουν την εκδήλωση της ασθένειας, επισημαίνει η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNAIDS, 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2013, αριθμός που παρουσιάζει μικρή πτώση για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Τα νέα κρούσματα, επίσης, παρουσιάζουν μείωση για μία ακόμη χρονιά (2,1 εκατομμύρια το 2013), όπως και στα παιδιά (240.000 το 2013).